Tietoa minusta

jouni-simanainen

Jouni on kasvanut kansainvälisessä ympäristössä. Se on tuonut viestintätaitoja, yhteistyökykyä ja joustavuutta. Hän on opiskellut Vierumäen urheiluopistossa (AMK) ja Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisessä liikunta-alaa monipuolisesti englannin kielellä.

Jouni on aloittanut ohjaustoiminnan golfin parissa 2000-luvun alussa ja PGA:n täysjäsen hän on ollut vuodesta 2011. Hänellä on myös Trackman level 2, TPI level 1, Swedish PGA-lähipeli ja GBPA affiliate coach putti koulutuksia. Jouni jatkaa kouluttautumistaan vuosittain ja vuonna 2016 hän osallistui mm. alan ehdottomiin huippuihin lukeutuvan James Ridyardin wedgepeli-koulutukseen. 2017 syksynä hän osallistui PGA Summittiin Helsingissä jossa pääpuhujana on Michael Jacobs. Syksyllä 2018 Suomen PGA:n koulutuspäiville saapuu puttiguru Phil Kenyon jonka juttuja Jouni on menossa kuuntelemaan. Jouni osallistui Mark Bullin syksyn 2020 koulutustapahtumaan. Ja viimeisenä Jouni on opiskellut Kilpavalmentaja tutkintoa vuoden 2023 aikana, osallistui Lee Coxin ja Steve Furlongerin kaksipäiväiselle mailanpäännopeus-koulutukselle marraskuussa 23 ja Matthew Tipperin lähipelikoulutukseen joulukuussa 23. 

Jouni on myös edustanut Suomen PGA:ta opettajien EM-kilpailuissa, sekä joukkue- että henkilökohtaisissa (kerran) kilpailuissa yhteensä neljä kertaa vuoden 2012 jälkeen. Kilpailuihin valitaan kauden aikana parhaiten pelanneet PGA-opettajat. Viimeisimpänä Jouni oli mukana syksyllä 2019 kun Suomen PGA sijoittui hienosti 6. sijalla Portugalissa pelatuissa joukkue EM-kisoissa. Jounilla on myös valmentajana muutamia juniorien suomen mestaruuksia.

Jouni toimii pääosin Sarfvik Golfissa. Toiminnan ytimenä ovat yksityis- ja ryhmätunnit, peliopetus, erilaiset klinikat ja valmennusryhmät, sekä opetus- ja pelimatkat talven aikana.  Talvikaudella Jouni palvelee Espoon Season Golf Areenassa.”

Oma esittely:

Olen 42-vuotias ammattivalmentaja, aviomies, kahden lapsen isä ja innokas golfari Vantaalta. Olen rauhallinen, rento ja täsmällinen. Vahvuuteni golfopettajana ovat laji- ja opetustaitojen lisäksi hyvät sosiaaliset taidot – tulen erinomaisesti toimeen kaikenikäisten ja –tasoisten pelaajien kanssa. Hallitsen hyvin nykyaikaisessa golfopetuksessa käytettävät välineet kuten Trackmanin, Sam Putt Labin, Capton ja Smart2moven. Omalla käytökselläni haluan toimia hyvänä esimerkkinä niin golfkentällä kuin sen ulkopuolellakin.

Golfopettajaurani sai alkunsa 2000-luvun alkupuolella työskennellessäni caddiemasterina Kerigolfissa. Minua pyydettiin auttamaan junioriharjoituksissa ja sillä tiellä olen edelleen. Suoritettuani varusmiespalvelun tammikuussa 2003 aloitin opinnot Lappeenrannan teknillisessä korkeakoulussa. Huomasin nopeasti, ettei minusta tule diplomi-insinööriä, sillä haluan olla tekemisissä urheilun ja golfin kanssa.

Syksyllä 2005 pääsin opiskelemaan liikunnanohjaajaksi Vierumäen kansainväliseen ohjelmaan ja samaan aikaan aloin käymään golfohjaajakursseja. Valmistuin Vierumäeltä keväällä 2008 ja jatkoin samana syksynä kansainvälisiä opintojani Jyväskylän liikuntatieteellisessä.

En vielä tuolloin ollut ihan varma alanko valmentamisen lisäksi tekemään golfpron töitä, vaikka olinkin vuodesta 2003 alkaen ohjannut ja valmentanut kilpajunioreita Kerigolfissa ja yhden kesän Lahdessa. Vuonna 2008 valmennettavani voitti SM-kultaa P18 sarjassa. 

Maisteriopintojen päätyttyä Jyväskylässä keväällä 2010 sain Vierumäeltä työpaikan golfopettajana. Samaan aikaan ilmoittauduin valmentajan ammattitutkinnolle, minkä suoritettuani sain PGA:n täysjäsenyyden vuoden 2012 alussa.

Vierumäellä viihdyin reilut kaksi vuotta golfopettajana.  Keväällä 2013 siirryin Nordcenteriin, missä pääsin jälleen kiinni pitkäjänteisempään valmennustyöhön, jota olin jo ehtinyt kaivata. 2015 aloitin naapurikentällä Ruukki-golfissa, jossa toimin prona kesään 2020 asti. Nordcenterin kentät jäivät taakse taas vuonna 2017 ja tilalle tuli Sarfvik Golf, jossa toimin yhdessä Riku Willmanin kanssa edelleen. Toimin nykyään Sarfvik Golfin Head Prona. Kaudella 2021 oli mukana Vuosaari Golf, jossa toimin BMW PEGO Golf Schoolin prona. Talvikaudella opetan Season Golf Areenassa. Kaudesta 2022 alkaen olen toiminut vain Sarfvikista ja Season Golfissa. 

Moni golfopettaja laittaa oman pelikyvyn ja -taidon taka-alalle, koska aika ei riitä kaikkeen. Itse olen kuitenkin todella intohimoinen golfari ja kilpailen edelleen. Haluan pitää pelitaidoistani kiinni ja kehittää sitä. Uuden tasoitusjärjestelmän myötä olenkin alkanut jälleen ylläpitämään tasoitustani, vaikka ammattilaisena ei tasoituskierroksia tarvitsisi pelata. Halusin nähdä millä tasolla oma pelini on. Ruuhkavuosien vuoksi treenit ovat jääneet aika vähäisiksi mutta pystyn tällä hetkellä pelaamaan keskimäärin 73-75 lyönnin tuloksia – ja aina välillä hieman alle parin. 

Kuten aiemmin kirjoitin, niin nautin edelleen kilpailemisesta ja olen mm. edustanut Suomen PGA:ta neljissä golfopettajien joukkue EM-kisoissa ja vuoden 2013 henkilökohtaisissa EM-kisoissa. Keväällä 2016 loukkasin selkäni ja kisat jäivät haaveeksi. 2017 en taas osallistunut karsintakisoihin muiden kiireiden vuoksi. 2018 olin mukana muutamassa karsinassa mutta menestys oli heikkoa. En ehtinyt harjoitella riittävästi ja pelini ei yksinkertaisesti riittänyt. Kaudella 2019 voitin yhden karsintakisan ja tein paluun kisakoneeseen. Saavutimme Suomen PGA:lle pitkään aikaan parhaan sijoituksen Portugalissa, Sir Henry Cottonin Penina Golfissa. Sijoituimme 6. sijalle ja oma paras kierrotulokseni kolmen päivän kilpailussa oli -4, 69 (par73). Esikoisemme syntymän (2020, ja toinen lapsi syntyi 2023) jälkeen omat pelit ovat jääneet vähiin, joten kilpaileminen on pienellä tauolla.

Teen myös peli- ja opetusmatkoja vuoden ympäri. Matkailu on tehnyt ison comebackin koronavuosien jälkeen.  Golfmatkoillani saat vinkkejä niin kierroksen aikana kuin rangellakin. Järjestän myös muuta ohjelmaa mahdollisuuksien mukaan.

Jos kiinnostuit opetuksesta tai valmennuksesta, ota rohkeasti yhteyttä!

Jouni Simanainen

pro@jounisimanainen.fi

varaaheti.fi/jounisimanainengolf/fi (Sarfvikin ajanvaraus kesäkaudella)

p. +358505367438 (myös WhatsApp)

Facebook: PGA Professional Jouni Simanainen

Instagram: @joansima

Twitter: @jousima

Linkedin: Jouni Simanainen